1x1 TÁBLA - Szentesi Csaba

Visszahatás

A projekt a Lövölde téri tábla speciális helyzetét veszi figyelembe. A parkosított rész szélén, a járda mellet álló felület elérhető magasságban van a firkálók számára, így két eltérő médium szerepét tölti be: egyszerre plakát, és passzív hordozófelülete a környékbeliek spontán, kreatív grafikai megnyilvánulásainak. A két fajta kifejezési mód között jön létre átjárás azzal, hogy a passzív felületet aktivizálom, reagensé, érzékennyé teszem a ráfirkált jelekre.
A plakát bemutatására rendelkezésre álló időt kettő periódusra osztottam:
1. Az első periódusban a plakát egy üres, fehér felület. Ez az időszak arra szolgál, hogy a táblára ráfirkáljanak a környékbeliek.
2. A firkák közül egyet (vagy többet) lefotózok és felnagyítom úgy, hogy a plakát felső kétharmadát betöltse. Ez a felnagyított jel lesz látható a bemutatás második periódusában. A plakát alsó sávjában az eredeti jelek a helyükön maradnak. Ha plakát ezzel kiváltja a firkálók további válaszreakcióit, újabb firkák jelenhetnek meg a plakáton.

Szentesi Csaba

Az akció része egy, az utcai, passzív kommunikációs objektumok közösségen belüli szerepének értelmezését, és újraértelmezését szorgalmazó projektsorozatnak, valamint a Stúdió Kamikaze című művészet-stratégiai kiállítás és eseménysorozatának.

<< 1x1 TÁBLA

^^