Stúdió Vol.5 – Lichter Péter – Üres lovak

Stúdió<Videó klub> Vol.5 – Lichter Péter – Üres lovak

 

2019 tavaszán az FKSE elindítja a videóművészeti munkákat, és kísérleti filmeket válogató Stúdió Videó klubot, amely az őszi Prizma filmklubhoz hasonlóan kéthetente, hétfőnként kerül megrendezésre, a Stúdió közösségi terében.
A Videó klub célja olyan kísérleti filmeket, videómunkákat bemutatni, amelyekhez ritkán van hozzáférésünk, aktuálisnak érezzük a róluk való beszélgetést, vagy egyszerűen szeretnénk közösen megnézni őket. A közművelődési szándék mellett a másik cél, hogy a jövőben a tagság körében születő videómunkákat, filmeket, egyéb mozgóképes projekteket is megoszthassuk egymással.

Az ötödik videó klub egy különleges alkalom lesz, amelynek keretében Lichter Péter harmadik játékfilmjét, az Üres lovakat nézhetjük meg együtt. A vetítést követően Lichter Péterrel és Kránicz Bencével beszélgetünk.

Lichter Péter harmadik játékfilmje, az Üres lovak két legendás filmrendező, Kertész Mihály és Bódy Gábor halál utáni beszélgetéséről szól. A Mácsai Pál és Rába Roland által megformált kísértetek beszélgetéseit régi hollywoodi klasszikusok, illetve szerzői és avantgárd munkák asszociatív kollázsa kíséri. Kertész és Bódy gyakran vitáig élesedő anekdotázásából nem csak a filmtörténet és a filmelmélet hozzájuk kapcsolódó kérdései, hanem személyes drámáik, belső konfliktusaik is kibomlanak.

A 67 perces esszéfilmet Kránicz Bence, Roboz Gábor és Lichter Péter írta, zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Gerencsér Dávid, hangmérnöke Lukács Péter Benjamin, producerei Nedeczky Dóra, Máté Bori és Lichter Péter voltak, a forgatást helyszínnel és szakmai tanácsadással a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatóságának munkatársai és az Art+ Cinema segítették. A film posztereit Nikola Gocić tervezte.

teaser: https://www.youtube.com/watch?v=NHpvdP7Y-Gg
részlet: https://vimeo.com/311725919

Az eseményen való részvétel ingyenes.

2019. 04. 01 19:00

https://www.facebook.com/events/1143422799163423/