A barátság politikája — Anetta Mona Chişa nyilvános előadása és workshop

A barátság politikája — Anetta Mona Chişa nyilvános előadása és workshop

Július 8-9. / FKSE

Kötözés / társas utánzás / nyelv mínusz bizonyosság / 1+1=1

anetta ws cover

Az előadás és a workshop nyelve angol.

2016. július 8., 18 h:
Anetta Mona Chişa nyilvános előadása

2016. július 9., 12-18 h:
workshop Anetta Mona Chişával

Ha szeretnél résztvenni a workshopon, július 8-ig jelentkezz az applications@tranzitinfo.hu men!

Helyszín: FKSE – Stúdió Galéria. 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.

Ha művészként párban vagy csoportban alkotsz, megtanulhatod, hogy a “solve et coagula”, ami az alkimisták mottójaként annyit tesz, “oldj fel és köss meg”, a saját feloldódásunk elfogadását jelenti, és azt, hogy mindig más hőfökön égve, a változás tisztítótüzén kell próbára tennünk józan eszünket. Anetta Mona Chişa nyilvános előadásában júlis 8-án a Lucia Tkáčovával létrehozott közöss projekteket mutatja be, melyekben az alkotók az együttműködés természetén elmélkednek, egymást tükrözik vissza, túllépnek önmagukon, és újragondolják a kreativitást. Az előadás azt a kreatív folyamatot fedi fel, amely során az egyén felülemelkedik határain, a különbözőségeken és saját létezésén.

július 9-i workshop kiindulópontjai olyan gyakorlatok, amelyek azt szemléltetik, hogyan változtatja meg az együttműködés gondolkodásunkat és az általunk használt nyelvet. A résztvevők nyelvi technikákat, egymás kölcsönös érzékelésére ható gyakorlatokat és a kötődés kötözés általi koreográfiáját próbálhatják ki. Miközben a nyelv nem tudatos rétegeit használjuk, egymás mimikáját utánozzuk, és az 1+1=1 elméletét adjuk elő.

Bővebb információ a workshopról >>

——–

Anetta Mona Chişa és Lucia Tkáčová 2000 óta dolgoznak együtt, Prágában és Berlinben élnek és dolgoznak. Együttműködésük középpontjában a művészet politikai és esztétikai érvényének összehangolása áll. A láthatatlan, a kimondhatatlan és az ismeretlen erejében bízva, a művészetet olyan folyamatnak tekintik, amellyel változásokat érhetnek el, mind saját magukban, mind pedig a nézőben; és amelynek következményei megújíthatják a világot. Női művészpárost alkotva szembeszállnak a társadalom által a nőkre kényszerített szabályokkal és a férfi dominanciával.
Bővebben az alkotókról: chitka.info

Anetta Mona Chişa és Lucia Tkáčová a tranzit.hu A szívünk egy másik ország – A barátság mint alternatíva egy normális világban című kiállításának résztvevő művészei.