Šimon Chovan: These things take time

Šimon Chovan: These things take time

Megnyitó: január 14. 19:00

Időpont: január 15-17.

Šimon Chovan három hónapot töltött a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnél a Visegrádi Alap – Vizuális és Hang művészet rezidencia programja keretében.

A pop-up kiállítás Šimon 3 hónapos rezidencia programjának záró kiállítása is egyben. A bemutatásra kerülő művek a geológia, a “mély idő” (deep time) és a szervetlen dolgok fajunkkal szembeni önszerveződő ellenállásának lehetőségeit járják körül.

Šimon Chovan vizuális művész és designer. Azok a helyzetek, jelenségek és összeállítások érdeklik, amelyekben az emberi, nem-emberi és a technológia ütközik egymással. Alkotás során többnyire ezekre a dinamikus kapcsolódásokra reflektál térbeli média felületek, díszletek, tárgyak és narratívák felhasználásával. Munkáit számos módszertan és akadémiai elmélet mutálódott részlete fertőzte meg. Alkotói tevékenysége során gyakran az építés és a felfedezés között egyensúlyoz. Legutóbbi kutatása azokra a különböző utakra, formákra, rendszerekre fókuszál, amelyekkel a fajtánk az anyagi világot alakítja, ami viszont cserébe minket tervez vissza.

 

A rezidencia programot a Visegrádi Alap támogatta és a VARP – Vizuális és Hang művészet rezidencia program keretében valósult meg.
http://visegradfund.org/home/

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Supported using public funding by Slovak Arts Council

 

Facebook esemény