PÉÉP

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Stúdió Galériába, az új FKSE tagok “PÉÉP” című” kiállításának megnyitója alkalmából.

Megnyitó: 2006. január 10. 19:00
Megtekinthető: 2006. január 11-21.
Kiállító művészek:
Berei Zoltán, Boros Mátyás, Garami Richárd, Huszár Kata, Kerezsi Nemere, Komlovszky-Szvet Tamás, Korcsmár Eszter, Kovács Tamás, Nagy Otília, Navratil Judit, Orbán Gergely Kristóf, Piros Boróka-Éva, Schikowski Alexander, Schumy Éva, Sárai Borbála Luca, Soós Károly, Szabó Eszter, Szép Katalin, Tarr Hajnal

“Szeretnénk, ha a kiállítás (kiállítások) friss, kezdeményező, aktív légkörben indítaná az évet, nem okvetlenül a portfóliókból kiválasztott remekművek halott, ABC-ízű kötelesség(le)tudásával. A részvétel nem kötelező.”
Ez a szöveg annak, a Stúdió újonnan felvett tagjaihoz küldött, közös kiállítás tervezésére való meghívásnak a részlete, amelyet nagy örömünkre mindenki lelkesen fogadott el. Most az FKSE új tagjai egy kvázi tematika-mentes kiállítás keretein belül, kötetlenebb módon mutatják be a nyilvánosságnak egyéni és közös produkcióikat.
Ez a tíz napos kiállítás azonban mégsem egy csoport akciója. A hely nem munkahely, az ott történő tevékenység pedig nem munka. A Stúdió Galéria nyitva áll a produktív ismerkedésre, a laza, csoportos interakcióra, amely által a személyes ötletek vagy a még befejezetlen munkák egy kisebb közösséghez közvetlen módon fordulva annak köztulajdonába kerülnek.
A Stúdió Galéria egyfajta szociális térként működik majd, ahol az új tagok megismerkednek, dolgoznak, meditálnak, reagálnak egymás felvetéseire, és lehetőségük nyílik a még be nem fejezett, félbehagyott, vagy ötletként, tervként, vázlatként létező művek bemutatására, közös továbbgondolásukra, építésükre. E folyamat során a művészek az adott idő- és térbeli kereteken belül alakítják a Galéria terét, tevékenységük definiálja újra azt, a véglegességre törekvés igénye nélkül formálva annak karakterét.
A folyamatosan alakuló programokról és fejleményekről a kiállítók az FKSE honlapján, a kiállítás előtti napokban ott induló fórumon, valamint körlevelekben tudósítanak.
A megnyitóra mindenkit szeretettel várunk.

/Kerekes Gábor, Mécs Miklós, Vass Miklós/

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alapprogram, HUNGART, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága