Kerekes Gábor és Markus Lerviks – Medi(t)ation Space

Megtekinthető: 2002. április 9. – május 4.

A Képzőművészeti Egyetem festő szakos hallgatója ezúttal egy óriási, növényekkel beépített ágyat mutat be, amellyel új befogadói és társas viszonyokat kíván teremteni a kiállító térben, a mualkotásokkal való találkozáshoz. “Választási lehetoségeket kívánok adni egy bensoségesebb, személyesebb művészi, emberi élményhez mindazoknak, akiknek lesz hozzá kedve és kíváncsisága. Ehhez az ágyba beépített növények természetessége, természet-közelisége is segítséget nyújt majd. Galériákon kívül, lakóépületek közös terében, munkahelyeken is el tudom képzelni, egy új építészeti szemlélet megnyilvánulásaként” – vallja az alkotó.

Matiné Napok
A kiállítás ideje alatt három alkalommal meghívott művészek részvételével illetve filmvetítéssel, teázással tarkított matiné napokat tart a Stúdió Galéria. A matinék még több együttes időtöltésre kínálnak lehetőséget, sokféleségük közül pedig mindenki kiválaszthatja a hozzá közelállót.

2002.04.14. vasárnap 15:00- film klasszikusok (válogatás az alkotó kedvenceiből)
2002.04.27. szombat 16:00- DJ Zumó (Benkő Marcell) deep dub
2002.05.04. szombat 17:00- Fodor János konyhaművészete (kostolóval)

> Markus Lerviks
A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a finnországi Nykarleby művészeti egyesületének jövőbeni együttműködése első lépéseként jelen kiállításon mutatjuk be Markus Lerviks finn képzőművész “In or Out” címmel 1999-ben készült megrázó videóművét. Markus Lerviks 1998-ban végzett a Nykarleby “Swedish Art Schoolban” és azóta számtalan egyéni és csoportos kiállításon jelent meg munkáival, amelyek a legkülönfélébb médiumban készültek. A látogató érzékenységét és játékosságát előhívó installációi mellett olyan videómunkákat készít, amelyek reflektálnak a műfaj sajátosságaira. A tragikomikum iránti fogékonységa olyan nagy filmes elődöket idéz, mint Buster Keaton vagy Jacques Tati.