Az FKSE új senior tagjainak kiállítása

Megnyitó: 2010. szeptember 7. 19.00
Megtekinthető: 2010. szeptember 8. – október 2.

Kiállító művészek: Asztalos Zsolt, Bucskó Mihály, Császár Péter, Előd Ágnes, Guttman Barbara, Hevesi Nándor, Kovách Gergely, Lendvai Ádám, Modor Viktória, Orosz Klára, Sziládi Mónika, Viktorin Krisztián

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója minden évben megválasztja tiszteletbeli tagjait, akik a 35. életévüket betöltött, a képzőművészet területén jelenleg is aktív szerepet játszó Stúdió tagok közül kerülnek ki. Az újonnan senior tagokká váló művészek munkáiból idén is egy csoportos kiállítást rendez az Egyesület.
A művészeti gyakorlatban sok szempontból valamiféle határt jelentő 35. életévet, a kiállítás csak annyiban kezeli fordulópontként, hogy a kiállított friss műveken kívül a művészek eddigi pályájába is bepillantást enged. A látogató egy audioguide segítségével járhatja körbe a kiállítást, ami azonban a megszokott múzeumi szituációtól eltérő módon nem az egyes művekről, hanem készüléken kiválasztott művész szakmai múltjáról ad tájékoztatást.
A kiállítás így az egyes látogatók döntéseitől függően egyszerre lehet visszatekintő-összegző, vagy a művészek aktuális tevékenységére koncentráló esemény.