Arena

installáció, vegyes technika / installation, mixed media, 2014

 

A munkám kiinduási pontja egy általam kitalált dallam. Egy hangfűzér, egy állandóan ismétlődő hangsor, mely körbe-körbe jár, átlépve fizikai mivoltját fel-felbukkan, majd eltűnik, mindig utalva egy bizonyos hangulatra, mely mást és mást sugall minden egyes alkalommal mikor az ember felidézi. Asszociációra késztet, ötletet nyújt, szabad kezet ad.
Jelentőségét tekintve tulajdonképpen annyi, mint az elmúló füttyszó vagy egy a membránokon átszűrödő ismerős zenei motívum, mely több érzékünket is megszólaltatva egyfajta esszenciaként mutatkozik meg.
A Partizán Műterem egyik szobája a helyszíne az idei éves FKSE kiállításon szereplő munkámnak. A kiállítást megelőző hónapban ebben a térben dolgozom. Ez adta az ötletet, hogy itt mutassam be az alkotásom, mivel ez a tér tökéletesen megfelelő egy installáció kivitelezésére.

/

The basis of my work is an own melody. A continuously repeating string of notes, looping and looping around while getting beyond its physical self. It appears and disappears, always refers to a certain mood, always suggests something different by recalling it. It is associative, motivating, and it gives one a free hand. Considering its significance it is like a decaying whistle or a musical pattern filtering through some membranes, which brings out more of our senses and turns up as an essence. My work is on display in one of the rooms of the Partizan Art Studios of this year's annual FKSE exhibition. I am working in this space in the previous period before the show so i found that this room is perfect to carry out an installation.

 

PP Center - Partizán Műterem
1033 Budapest, Szentendrei út 95.