1x1 TÁBLA - Jesper Nordahl

A lövölde téri óriásplakát munkámmal a nyilvános tereket, óriásplakátokat és a tömeg médiát uraló, és ily módon a valóság megkonstruálását is befolyásoló kereskedelmi célú kommunikáció egy lehetséges alternatíváját mutatom be.
Létezik egy igen elterjedt racionalista gazdasági ideológia, amelyet ma -jóllehet számos alternatíva létezik - "az egyetlen" gazdasági paradigmaként kívánnak feltüntetni, és amely egyet jelent a globalizációval.
Együttműködésre kértem fel több budapesti független szervezetet, amelyek a jelenlegi hatalmi szerkezet alternatíváit hirdetik. Ezek a csoportok egy nemzetközi mozgalom tagjai, amely a főként az Egyesült Államok és Nyugat-Európa által meghatározott demokrácia modellt teszi vizsgálata tárgyává. Azzal, hogy teret engedek állításaiknak és véleményüknek, az óriásplakát a jelenlegi helyzet értékelésének terepévé válik.
Az 1x1 táblán bemutatott csoportok a következők: Az AKCIÓ! Újság, amelyet a Zöld Fiatalok szerkeszt, egy szervezet, amely többek között környezeti és alternatív globalizációs kérdésekkel foglalkozik; az IgEN feminista egyesület és a Gerilla Propaganda Kollektíva, egy aktivista csoport. Az AKCIÓ! Újság következő számát az IgEN adja ki.

Jesper Nordahl, 2005. április

A Trafó Galéría Intersections című kiállításához kapcsolódó óriásplakát projekt az Index,
a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a PPP együttműködéseként valósult meg. www.trafo.hu           www.indexfoundation.nu

<< 1x1 TÁBLA

^^