Kiadványok

VAKUEMLÉKEZET. FLASHBULB MEMORY. 2011-ES GALLERY BY NIGHT KATALÓGUSA

FKSE, 2011. (56 old.)

A kiadvány a Fiatal Képzőművészek Stúdiója által rendezett Gallery by Night kiállítássorozat 20. évfordulójára készült Vakuemlékezet című kiállítás katalógusa. A 6 napos kiállítássorozaton cseh, szlovák, lengyel, román és magyar művészek munkái voltak láthatóak egy estés kiállításokon, majd az anyag a párizsi Magyar Intézetben is bemutatkozott. A katalógusban a művek színes reprodukciói mellett Szalai Borbála, a kiállítás kurátora által írt tanulmány olvasható magyar és angol nyelven.

MAGÁÉRT BESZÉL. A FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET ÉVES KIÁLLÍTÁSÁNAK KATALÓGUSA

FKSE, 2011. (84 old.)

A Magyar Nemzeti Galériában megrendezett éves FKSE kiállításhoz készült katalógusban megtalálható magyar és angol nyelven a kiállítás kurátorának, Petrányi Zsoltnak az előszava mellett a művészek válasza a feltett három körkérdésre, illetve a kiállított művek reprodukciói.

FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA 3 KÖTETES KIADVÁNYA

FKSE, 2009.

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója 2008-ban ünnepelte alapításának 50 éves évfordulóját. Az Egyesület e teljesen unikális évforduló alkalmával rendezte meg 2008 nyarán az 50 napos kiállítás-sorozatot, és szintén ez alkalomból jelentetett meg egy 3 kötetes kiadványt. A kiadvány -hiánypótló módon- megpróbálja reprezentatívan átölelni és valamilyen módon tematizálni az Egyesület 50 évének történetét. A három kötet szövegei magyarul és angolul olvashatók, melyeket gazdag képanyag illusztrál.

STÚDIÓ  (32 old.) https://issuu.com/fksestudio/docs/studio
ARCHÍVUM  (44 old.)
DISKURZUSOK  (68 old.) https://issuu.com/fksestudio/docs/studio_diskurzusok

1X1 TÁBLA KATALÓGUS

FKSE, 2007. (68 old.)

Várnagy Tibor és Mélyi József bevezetője mellett tartalmazza az 1X1 tábla 1998-2007 között készült plakátjait, illetve megnyitóbeszédeket és sajtószövegeket is.

THE SOCIAL ENGINE-EXPLORING FLEXIBILITY

ACC Galerie, Weimar, FKSE2007. (148 o.)

A REINIGUNGSGESELLSCHAFT és Erhardt Miklós projektje. Angol, német, magyar nyelvű tanulmányokkal, interjúkkal, a kiállítások fotó-dokumentációjával.

EROTIKA ÉS SZEXUALITÁS A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETBEN

(szerk: Andrási Gábor). Független Képzőművészeti Műhelyek Ligája, 1999. (180 old.)

Andrási Gábor előszavával, B. Nagy Anikó, Gellér Katalin, András Edit, Szűcs Károly, Antal István, Merhán Orsolya, Tímár Katalin tanulmányával, magyar és angol nyelven.

A fenti kiadványok megvásárolhatóak nyitvatartási időben a Stúdió Galéria irodájában.