TRY TO FLY – Aurore Aulong (FR) művészeti projektje

2012. június 28. (csütörtök) 19.00, Stúdió Galéria

A TRY TO FLY (PRÓBÁLJ REPÜLNI) művészeti projekt egy mindnyájunk számára ismerős szituációban végbemenő mozgások vizsgálatán alapszik.

Egyedül vagyok egy szobában, koncentrálni próbálok és ott van egy légy, mely hangos és folyamatos zajt ad ki. Lehet, hogy nagyon kicsi, de jelenléte betölti az egész szobát. És csapdába esett. A zaj a fejemben van, elkezdek találgatni, hogy vajon mikor fordul meg, mikor száll le vagy ütközik ismét az ablaknak.

Lehet több ezer légy filharmonikus zenekar?

Ha beléjük kapaszkodunk, felszállhatunk velük együtt mi is a magasba? Taníthatnak nekünk táncmozdulatokat?

Lehet-e egy légy háziállat, az ember legjobb barátja?

Ezekből a kérdésekből életre kelt egy csomó légy, felvettem a hangjukat és egy zenésszel csináltunk belőle egy számot. Megfigyeltem mozdulataikat és egy táncossal koreográfiát építettem fel belőle, valamint elképzeltem hozzá egy szobrot, hogy összekapcsoljam őket az emberi testtel.

Aurore Aulong (FR) a bordeaux-i Szépművészeti és Iparművészeti Iskola Intermédia tagozatán végzett. Számos kiállítása, projektje és csereprogramok révén beutazta egész Európát. Magyarországra először 2007-ben jött és az L1 Egyesületben, a Zéró Balett társulattal kezdett dolgozni. Ez a tapasztalat a video-, és fotóművészetben szerzett gyakorlatát nyitottá tette a tánc- és az előadóművészet felé. Beleszeretett Budapestbe és többször is visszatért ide, különböző projektek kapcsán. Kiállított a Reaktor Galériában, a Laborban, a Fogasházban, tartott performanszokat a Mu Színházban, a Gödörben és a Merlin Színházban, videóit, filmjeit bemutatta a Toldi Mozi és az Edit Nemzetközi Táncfesztivál.