LICHTER PÉTER: ÜRES LOVAK- VETÍTÉS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ FKSE-BEN

Az első vetítés sikerét követően második alkalommal nézhetitek meg az FKSE-ben Lichter Péter Üres lovak című filmtörténeti szatíráját. Ezúttal a film forgatókönyvéből készült zine és a kiadványban szereplő illusztrációk is bemutatásra kerülnek egy pop-up kiállítás keretében.
Az Üres lovak zine-t Ausztrics Andrea készítette, Nedeczky Dóra gondozásában jelent meg. A kiadványban szereplő illusztrációk alkotói: Balla Márta, Csordás Levente, Blake Hargreaves, H. Jancsó Kata, Kállai M. Kata, Luka Kostil, Kristóf Krisztián, Lovrity Anna Katalin, Pálhegyi Flóra, Szemző Zsófia, Trapp Dominika, Varju Tóth Balázs.
——
Lichter Péter harmadik játékfilmje, az Üres lovak két legendás filmrendező, Kertész Mihály és Bódy Gábor halál utáni beszélgetéséről szól. A Mácsai Pál és Rába Roland által megformált kísértetek beszélgetéseit régi hollywoodi klasszikusok, illetve szerzői és avantgárd munkák asszociatív kollázsa kíséri. Kertész és Bódy gyakran vitáig élesedő anekdotázásából nem csak a filmtörténet és a filmelmélet hozzájuk kapcsolódó kérdései, hanem személyes drámáik, belső konfliktusaik is kibomlanak.
A 67 perces esszéfilmet Kránicz Bence, Roboz Gábor és Lichter Péter írta, zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Gerencsér Dávid, hangmérnöke Lukács Péter Benjamin, producerei Nedeczky Dóra, Máté Bori és Lichter Péter voltak, a forgatást helyszínnel és szakmai tanácsadással a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatóságának munkatársai és az Art+ Cinema segítették. A film posztereit Nikola Gocić tervezte.
teaser: https://www.youtube.com/watch?v=NHpvdP7Y-Gg
részlet: https://vimeo.com/311725919
Az eseményen való részvétel ingyenes.