Legenda Fond V8 x smART! x FKSE

Az önvezető autók fokozatos terjedésével a gazdasági mechanizmusok, a társadalmi viszonyok, a munkavégzés, a (tömeg)közlekedés módjai, az infrastruktúra szabályozása és sztenderdizálása folyamatos változás alatt állnak. Az FKSE és a Trafó közös smART! installációs pályázatának nyertes projektje, a [ LEGENDA FOND V8 ] ezen változások lehetséges kimeneteleit és hatásait kutatja szubverzív technológia-használaton és fiktív helyzeteken keresztül.

29572695_1999248080341299_303893854117530591_n

A videójátékkal egybekötött installációban a játékos egy önvezető autó volánja mögött rádióműsort hallgatva, egy mesterséges intelligencia által irányított chatbottal együttműködve térképezi fel a [ LEGENDA FOND V8 ] folyamatosan változó világát, miközben váratlan szociális interakciókon keresztül alakíthatja a játék által generált történeti narratívát. A játékmenet során részben ő, részben pedig az AI [Artificial Intelligence] irányítja az utazást, melyet egy egyedileg tuningolt neurális hálózat felügyel és elemez valós időben. Az analízis a neurális hálózat tanítására szolgál, melynek folyamata a játékos számára transzparenssé válik.

A játékossal folytatott kommunikáció és a játékoson kívül álló tényezők hatására az AI hangulati paraméterei folyamatosan ingadoznak, állandó instabilitást hozva a játék világába és menetébe. Így a műszerfalon keresztül részesei lehetünk különféle fétis- és fóbiakörforgásoknak, szerelmi történeteknek. Az AI az eredményeket összesítve saját akaratát érvényesíti a játékoséval szemben, így eltérítheti őt tervezett útjáról, felülírhatja interakcióit és döntéseit.

Koncepció: PÁLL Tamás, MARQUETANT Tamás, ROHONYI DEMKÓ Iván

Együttműködő partnerek: Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Let it Be! art agency, Kitchen Budapest

// in English

As the development of self-driving technologies progresses and autonomous vehicles become more ubiquitous, the economic and social mechanisms, ways of working, public transportation and the infrastructure policies are in constant shift. As the rewarded project at smART! (a call for installation works jointly signed by FKSE and Trafó), [ LEGENDA FOND V8 ] seeks to explore the possible effects of these tremendous changes through staging imaginary stories and by employing relevant technologies in a subversive manner. //

www.arbitraryvault.com
www.viskovic-pall.com
http://soundcloud.com/ateuqram