Lázár Dóri: Közért webshop

Lázár Dóri: Közért webshop

32148222_803052713219655_4773300251886878720_n
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a kizárólag 2018. május 18. (péntek) és 19-én (szombat) nyitva tartó Közért webshopba, ahol az online vásárlás varázsait élhetitek át offline, elintézhetitek a nagybevásárlást hétvégére, vagy akár friss műtárgyhoz juthattok és galériát is látogathattok egyszerre. Az alkotóval eladói (és műtárgykészítői) minőségben találkozhattok a nyitvatartási időben. Szabad a vásár!

Lázár Dóri félreteszi alkotóként oly régóta dédelgetett álmát, hogy az Aldiban dolgozhasson, és ehelyett saját kisboltot nyit. Egy fénykép alapú, pop-up installáció keretében műtárgyként testet öltő mindennapi élelmiszerek reprezentációival találkozhattok: a képek közösségi portálokról származnak. A kisboltban fellelhető számos termék a reprezentált tárgy méretére van nagyítva, ezzel egy életlen-nyugtalan hangulatú eladói teret képezve. A Facebookra vagy az Instagramra feltöltött ételek (#mutimiteszel) így visszakerülnek a kereskedelmi körforgásba. A megvásárolható printeket az alkotó helyben készíti el, egyediek, áruk megegyezik az általuk ábrázolt termék kereskedelmi árával.

Nyitvatartási idő:
péntek 06-22
szombat 07-22

Cím:
Budapest, Rottenbiller u. 35. (FKSE, 1-es műterem)

Eladó: Lázár Dóra
Minőségellenőr: Csejdy Borka

A Közért webshop reggel hattól nyitva tart. Emellett mindenkit várunk szombaton Dudás Barbara művészettörténész társaságában, aki egy kapcsolódó esemény keretében tart pszeudofinisszázst / tárlatvezetést. Mindenképpen kövessétek az eseményt, ahol az alkotó időben értesít művész-vásárlói érkezéséről, így a kisboltban többekkel is össze lehet majd futni a két nap során.

Az esemény a Küszöb Fesztivál keretében valósul meg. Fő támogató: MVM

——–
Küszöb Fesztivál

A Küszöb Fesztivál tizenegy kortárs művészeti intézmény együttműködésén alapul, középpontjában a pályakezdő képzőművészek lehetőségei, problémái állnak. Az egyhónapos eseménysorozat koordinátora Don Tamás, a MODEM kurátora, mesterszakon írt szakdolgozatában foglalkozott először a témával. Az általa készített interjúk, kérdőívek, kötetlen műtermi beszélgetések rávilágítottak arra, hogy a felsőoktatási intézményrendszerből kikerülve a pályakezdő fiatalok légüres térbe kerülnek, mivel hiányoznak azok az intézmények, amelyek segítenék az „átzsilipelést”. További problémákat jelent, hogy tanulmányaik során kevés útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan is tudnának sikeresen integrálódni a művészeti közegbe.

Ezeket kiküszöbölendő a fesztivál egy új mikro-intézményrendszeri struktúra létrehozására tesz javaslatot. Célja a fiatal képzőművészek, és alkotásaik bemutatása egy szélesebb közönség előtt; ennek keretében 2018 májusában tizenkét egyéni és egy csoportos kiállítás valósul meg Budapesten.

A pályázatra beérkezett projektek közül a befogadó intézmények demokratikusan választhatták ki a szellemiségükben leginkább a profiljukba illeszkedőt. A kölcsönös szimpátián alapuló közös munka és a nyitás nemcsak új projektek megszületését teszi lehetővé, de egy újfajta együttműködésen alapuló hozzáállás kialakulásához is vezethet. Fontos kiemelni a résztvevő intézmények sokszínűségét: nagyon eltérő működésű, fenntartású, profilú kiállítótérről van szó, de valamennyi lényegesnek tartja a pályakezdő művészek támogatását.

Honlap: https://kuszobfesztival.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kuszobfesztival/
Instagram: https://www.instagram.com/kuszobfesztival/

A fesztivál főszponzora: MVM Magyar Villamos Művek zrt.
A Küszöb Fesztivál médiatámogatója az Artmagazin Online