Katarína Poliačiková szlovák képzőművész prezentációja és nyitott műterem kiállítása

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Tisztelettel meghívja Önt Katarína Poliačiková szlovák képzőművész előadására és műtermében rendezett kiállítására.

Az előadás nyelve angol!

Katarína Poliačiková (1982) a Pozsonyi Képzőművészeti Akadémián diplomázott, jelenleg az egyetem doktori képzésében vesz részt. 2009-ben az ESSL AWARD CCE nomináltja. Művei a kollektív és a személyes emlékezettel, az eredetiség, a színlelés és a kisajátítás témájával foglalkoznak. Működésének meghatározó és állandó eleme más művészek alkotásainak kisajátítása és dekonstruálása, a posztmodern kritikai megközelítése, valamint a személyes múlt emlékeinek felidézése és terápiás jellegű ismétlése.

 

Prezentációja során korábbi műveiről, a budapesti residency eddigi eredményiről, valamint a szlovák képzőművészeti szcénáról fog beszélni. Az este folyamán megtekinthető Katarína Poliačiková frissen elkészült katalógusa, valamint nyitott műtemében rendezett kiállítása.

Katarína Poliačiková a Nemzetközi Visegrádi Alap Artist-is-Residency programjának támogatásával 3 hónapot tölt Budapesten.