HELLO FROM THE OTHER SIDE. Európa, Migráció és a Császár új ruhája. Marko Stamenković (SRB)

HELLO FROM THE OTHER SIDE. Európa, Migráció és a Császár új ruhája

Marko Stamenković (SRB)

2016. május 17. 19:00

Hogyan lépnek be napjainkban az intimitás, a férfiasság és az inter-maszkulin magánélet fogalmai a közbeszéd terepére az európai menekültügyi válság kapcsán?

Ez a beszélgetés Európa és az ő jelentős másik fele között zajló “külföldi affér” rövid története: egy meghívás annak az elgondolására és újragondolására, hogy mennyire van összhangban az úgynevezett integrációs folyamatba résztvevő két fél és egy elbűvölőbb élet – mindenki számára és bárkinek, aki részese – elképzelésére való kapacitásunk között. És ez nem titok: az elvándorlás egy kiszámítható, akár politikailag korrekt, akár inkorrekt pozícióból, számításba véve a kapcsolódó ügyeket is, lehetőséget biztosít arra, hogy gyakoroljuk a szavak és képek hatalmát (vagy azok hiányát) az emberiség létének egészére vonatkozóan – életek és halálok, bűnök és erények valamint az önnön krízise a másik előtt. Készen álltok?

Koncepció: Marko Stamenković (1977) dél-szerb művészettörténész, kritikus és kurátor, jelenleg az Artist-in-Residence of Q21/MQ Wien program résztvevője a BMEIA meghívottjaként.

q21 Logo mit Zusatz 450px logo_1500px_-_museum_quarter_0

További információ:

Programm Q21

Q21 Program | Marko Stamenković (SRB): HELLO FROM THE OTHER SIDE. Europe, Migration, and The Emperor’s New Clothes

https://www.mqw.at/en/program//programmdetail/marko-stamenkovic-srb-hello-from-the-other-side/

Q21 Artists in Residence | Marko Stamenkovic

http://www.q21.at/en/artists-in-residence/artists/artistinfo/marko-stamenkovic

marko1

Facebook esemény