Erőtérben 3. – Különkiadás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erőtérben 3. – Különkiadás

Rendkívüli olvasókörrel jelentkezik az Erőtérben!

Mivel a világ népességének jelentős része otthon tölti az idejét, komoly versengés indult az emberek figyelméért. Miközben ez a kényszerpihenő kiváló lehetőség lenne a lassú kontemplációra, az online térben folyamatosan azt sulykolják belénk, hogy a lehető leghasznosabban kell eltöltenünk ezeket a karanténban töltött napokat-heteket. Mindenhonnan ömlenek az ingyenesen elérhető filmarchívumok listái, longread gyűjtemények, élő opera- és színházközvetítések, jógaórák, nyelv- és programozókurzusok. Azt gondoltuk, hogy ebben a tartalomdömpingben az elmélyült befogadásnak szeretnénk teret adni, hogy egy kis időre kiugorjunk a virtuális csatornaváltogatásból.

Olvasmánylista ajánlása helyett most arra kérünk minden résztvevőt, hogy a saját könyvespolcáról válasszon valamit, amit épp olvas, vagy mindig el akart kezdeni, esetleg amit már többször lerakott a harmincadik oldal tájékán. Nem az intellektuális egymásra licitálás a lényeg, a Nádas, Thomas Mann és Kant kötetek mellett lehet olvasni aktuális bestsellert, lomtalanításon talált krimit, képregényt, bármit, a lényeg, hogy ne egy képernyőn kelljen görgetni.

A közösségi élmény biztosítása érdekében egy közös skype-híváson keresztül hallgathatjuk a lapozásokat, egymás koncentrált szuszogását, teakortyolgatást, és az olvasás után akár beszélgethetünk is.

Az eseménysorozat támogatója a Summa Artium Kultúratámogató Magánalap.

Facebook esemény