ÉPÍTÉSZEK A STÚDIÓBAN! vol.1. TÉRÚJRAHASZNOSÍTÁSI STRATÉGIÁK

ÉPÍTÉSZEK A STÚDIÓBAN!
VOL.01 TÉRÚJRAHASZNOSÍTÁSI STRATÉGIÁK
NYILVÁNOS ELŐADÁS ÉS BESZÉLGETÉS

MIRŐL GONDOLKODNAK A JÖVŐ TÉRFORMÁLÓI?

Az első alkalommal megrendezésre kerülő esemény során friss diplomás építészek mutatják be diplomamunkájukat. Az előadók kiválasztásának szempontja az volt, hogy a bemutatandó projektek olyan előremutató építészeti gondolkodásról tanúskodjanak, ami valós problémákra próbál válaszokat keresni valós eszközökkel.
A tervekben közös az a felismerés, hogy a jelen körülmények között nem a zöldmezős beruházásként létrejövő ikonikus épületek tervezése tűnik a legéletszerűbb kihívásnak. A már meglévő, de elhanyagolt fizikai és szociális környezetben levő lehetőségek felismerése és azok kiaknázása, újrahasznosítása ésszerűbb és tudatosabb iránynak látszik.
A tervekben megfogalmazott gondolatok elég fontosak ahhoz, hogy ne csak a szűk építész szakma beszéljen róluk. Olyan témákról van szó, amelyek más területről érkező közönségben is diskurzust indíthat. A tervekben felvetett problémák ugyanis nem korlátozódnak kizárólagosan a hagyományosan értelmezett építészeti kérdésekre, hanem azokon túlmutató, összetett társadalmi kérdésekkel foglalkoznak.
Ha tehát kíváncsi vagy miről gondolkodnak a jövő térformálói, akkor gyere el, szólj hozzá, alakítsd!

ELŐADÓK:
HORY GERGELY
LUKÁCSI NÓRA
MÜLLNER PÉTER
PONGOR SOMA

Facebook

2013.07.16. 18:00 STÚDIÓ GALÉRIA
ROTTENBILLER U. 35.