ARTIST TALK WITH JULIANA HÖSCHLOVÁ

2019.05.21.

A Visegrádi Alap rezidencia programja keretében megvalósult projekt bemutatója és beszélgetés a művésszel.
Juliana Höschlová három hónapot töltött a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnél a Visegrádi Alap – Vizuális és Hang művészet rezidencia programja keretében.
Előadásában azokba a gondolatokba, inspirációs forrásokba enged betekintést, amelyek mostanában foglalkoztatják, mint például a hiperfogyasztás témája, következésképpen a túltermelés kérdése, a média hatása és a képek ereje. Utóbbi időben természetes és újrahasznosított anyagokkal, mint az antropocén kor munkaeszközeivel, dolgozik és kísérletezik. Juliana egy pozitív forgatókönyv után kutat az apokaliptikus jövőben, a történet végét pedig határozottan nyitva hagyja.
Juliana Höschlová (* 1987) multimédia művész Prágából. Munkái többnyire a rajz, performansz és az installáció médiumában születnek; az ember és környezete kapcsolatára reflektálnak szocio-politikai kontextusból. 2010-ben a prágai Nemzeti Galéria NG 333 Prize díjazottja volt. Számos galériában állított már ki mind Csehországban, mind külföldön és több művészeti rezidencia programnak volt a résztvevője. Művészeti tevékenysége mellett társalapítója a “Návštěva” projektnek, amely a kritikai gondolkodást célozza meg a videó művészeten keresztül. 2010-ben megvalósult projektjében a Tajpeji kortárs művészeti szcénát térképezte fel.
http://www.julianahoschlova.com/
A beszélgetés nyelve angol lesz.
Az esemény ingyenesen látogatható.
Az esemény támogatója a Nemzetközi Visegrád Alap.
http://visegradfund.org/home/