Váczi Lilla: TEREPMINTA / Átlátás #3

Váczi Lilla: TEREPMINTA
Kurátor: Zsoldos Anna
A kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Átlátás #3 kiállítássorozatának és a Fotóhónap 2020 programsorozat része.
megnyitó: 2020.10.26. hétfő 19H
Megnyitja: Horányi Attila, művészettörténész
megtekinthető: 2020.10.27 — 11.14.
Egy változó, részben a látogató által is alakítható, időleges helyzet megteremtése a célja a kiállításnak, amely a vidéki környezet vizuális benyomásai alapján valósul meg. A Terepminta, mint térinstalláció, egy átmeneti állapotot tükröz, amiben nagy szerepet kap az esetlegesség. Téglák, sóder, építkezési sitt, a vidéki udvarok összevisszaságának alkotóelemei szervesülnek egymással, az építészet és az emlékezet folyton lebomló és újraépülő színterén. A szubjektív nézőpontok keverednek az anyagiság objektívnek vélt, elkerülhetetlen jelenlétével. Váczi Lilla fotói és videómunkái együtt értelmezhetőek a kiállítótérben helyet kapó változatos anyagokkal, melyek saját karakterükkel és látványukkal képeznek egy karakteres hatást, amihez elsősorban az érzékelési és érzelmi tapasztalatokkal lehet kapcsolódni.
TÁMOGATÓK:
Magyar Fotóművészek Szövetsége
www.fotomuveszek.hu
Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE)
www.studio.c3.hu
Fotóhónap 2020
www.fotohonap.hu
Vylyan Pincészet
www.vylyan.hu
Nemzeti Kulturális Alap (NKA)
SZERVEZŐ:
FFS – Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
www.ffs.hu
www.instagram.com/ffs_budapest
/////// FONTOS //////
A járványhelyzet miatt a megnyitón és a kiállítótérben kérjük a maszk viselését.
—————
Átlátás #3
Az Átlátás #3 a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója harmadik alkalommal megrendezésre kerülő tehetséggondozó projektje és kiállítássorozata. A program célja, hogy professzionális bemutatkozási lehetőséget biztosítson a résztvevő Stúdió-tagoknak valamint a kiválasztott kurátoroknak. Az első Átlátás 2011-ben született meg Oltai Kata és Nánási László ötletéből, majd 2013-2014-ben folytatódott Barta Edit és Trembeczki Péter gondozásában. A program keretében eddig – többek között – olyan, ma már közismert alkotók mutatkozhattak be, mint Bartha Máté, Ember Sári, Gáldi Vinkó Andrea és Szombat Éva.
Az idei Átlátás keretében összesen 10 alkotó 9 önálló és csoportos kiállítása valósulhat meg nyolc budapesti és egy debreceni helyszínen, olyan non-profit és for-profit galériákban, kiállítóterekben, mint az Art Quarter Budapest, FKSE Stúdió Galéria, ISBN köny+galéria, K.A.S. Galéria, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, MyMuseum, PINCE, TOBE Gallery, Várfok Project Room.
A projektben résztvevő alkotók és kurátorok két körben, pályázati úton kerültek kiválasztásra: előbb a Stúdió tagjai küldhettek be friss projekt-terveket, melyeket a második körben, egy nyílt kurátori pályázat keretein belül a jelentkezők rendelkezésére bocsátottunk. A beérkezett kurátori koncepciók közül Barkóczi Flóra és Tóth Balázs Zoltán segítségével választottuk ki azokat, amelyek most megvalósulhatnak. Lényeges szempont volt, hogy a kiválasztott projektek az alkotó, a kurátor és a galéria képviselőjének/vezetőjének szoros együttműködése, diskurzusa révén valósuljanak meg.
– Regős Benedek, az FFS korábbi titkára, projektvezető