The Social Engine – Exploring Flexibility


Megnyitó:
2007. május 25.
Megtekinthető:
2007. május 26. – június 23.

The Social Engine- Exploring Flexibility – A társadalmi motor-a rugalmas munka nyomában: Erhardt Miklós (H) és a Reinigungsgesellschaft (DE) projektje

A társadalmi motor első prezentációja Budapesten, a Stúdió Galériában lesz 2007. május 25. és június 23. között.
A németországi kiállítás 2007. június 8-tól augusztus 12-ig lesz látható Weimarban, az ACC Galériában.
Katalógus bemutató: 2007. szeptember 28. Stúdió Galéria, Budapest

Képzőművészeti és kutatási projekt a Bipolar német-magyar kulturális együttműködési projekt támogatásával.

A weimari ACC Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület új képzőművészeti és kutatási projektet kezdeményez a Bipolar német-magyar kulturális együttműködés keretében, amelynek célja a rugalmas munkavégzéshez kapcsolódó elképzelések vizsgálata a kortárs magyar és német társadalomban. A projekt a szociológia és a munkapszichológia módszereit alkalmazza a képzőművészet gyakorlatában, társadalomtudományi hátterű kutatók bevonásával.

A német REINIGUNGSGESELLSCHAFT művészcsoport és Erhardt Miklós magyar képzőművész eddigi munkái irányát követve a projekt további kérdésfelvetése, hogy milyen módon jeleníthet meg a kortárs művészet különböző gazdasági folyamatokat, illetve hogyan szolgálhat ismeretekkel különböző társadalmi folyamatok számára.

A projekt hátterét a rendszerváltás utáni magyar és az újraegyesítést követő német gazdasági és társadalmi változások összehasonlítása képezi. Az átformálódó, egyre inkább flexibilissé váló munkafogalom társadalmi szerepét fókuszba állítva a projekt a bizonytalanság generálta rugalmasság és a rugalmasság generálta bizonytalanság dinamikáját igyekszik megragadni. A projekt a munka gazdasági és társadalmi szerepének megváltozását, valamint ennek az egyéni identitásokra gyakorolt hatását vizsgálja.

Támogatók: Bipolar / Kulturstiftung des Bundes, Nemzeti Kulturális Alap, Hungart