Talált kép – Szacsva y Pál

Megtekinthető: 2000. október 31. – november 19.
Megnyitó: Október 31-én 17 órától előadás és beszélgetés a művész részvételével, moderátor: Berecz Ágnes. A megnyitó 19 órától kezdődik; a kiállítást megnyitja Timár Katalin.
Szacsva y Pál kiállításra került művei egy hosszabb, kísérletező alkotói periódusának utolsó szakaszából valók, amelyben a kezdeteket diavetítéses installációi jelentették. A tárgyakra vetített diák esetében az eredeti felvétel azáltal változott meg, hogy különböző térbeli formákra vetült: az utolsó lépésként pedig a vetített kép és tárgy sajátos szimbiózisából született látványt ragadta meg.
Szacsva y a lehető legkézenfekvőbb eszközökkel vizsgálta és szemléltette az érzékeléshez, a képek és információk befogadásához kapcsolódó automatizmusokat, miközben ezek evidenciáját kérdőjelezte meg. Mindig a használt médium határait feszegeti, “…egyfelől érzékeli a technikai innováció teremtette új korszak eljövetelét és történelmi jelentőségét, de ugyanakkor átlátja azt a bizonytalanságot, amely a közvetített információ és az azt befogadó néző között létezik” – mint írta egy elemzője.