NIGHTSHOT – ÉJSZAKAI ÜZEMMÓD – Vándor Csaba

Megnyitó: 2006. szeptember 7. 19h
Megtekinthető: 2006 szeptember 23-ig
A kiállítást megnyitja: Paksi Endre Lehel műítész

A világ tele van olyan dolgokkal, amik körül vesznek minket, de tudomást sem szerzünk róluk. LeHet, hOgy aZért mert nem vagyunk elég sZemfülesek, de lehet, hogy azért, mert nincsenek meg hozzá a megfelelő érzékszerVeInk (ezeket általában valamilyen technikai segéDEszközzel próbáljuk pÓTolni). Minden pillanatban TV- és rádióhullámok bombáznak, de csak a megfelelő készülékkel vagyunk képesek dekódolni az üzenetet.
Amit mi valóságnak nevezünk, az a valóság hajszálvékony szeletének egy 3-dimenziós vetülete. Rejtett üzenetek turistáknak és kémeknek. A haditechnika és a reklámipar találkozása a távkapcsolóban.

Vándor Csaba 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán. Diplomamunkája Albert Hofmann 100. születésnapjára készített LSD szimulációs installáció volt. Korábbi munkái között szerepel a 2004 őszén készített Szent Ferenc szobor madáreleségből, mely Budapesten a Ferenciek terén állt hat hétig.
Vándor 2003-ban indította el “BÉRTURISTA” projektjét azok számára, akik nem akarnak kimozdulni a biztonságos otthonukból.
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alapprogram, HUNGART, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága