GbN19 // Apokalipszis tréning

GbN19 // Apokalipszis tréning // Átváltozó Egyesület és Apokalipszis munkacsoport

november 26. 19.00

Kiállítás és játékesemény felnőtteknek a világ végére való felkészülés jegyében.

A VILÁGVÉGE GYEREKJÁTÉK
Az Átváltozó Egyesület játszani tanítja azokat, akik a munka- vagy az iskolaévek során elfelejtettek önállóan, szabadon és kötöttségek nélkül képzelődni. Ezt az ősi és alapvető képességet szerzik vissza közösen az Apokalipszis tréning résztvevői. A szabad játék olyan képesség, amellyel eredetileg mindenki rendelkezik – de ha nem gyakorolja, mert nincs erre alkalmas, keretezés nélküli tér és idő, könnyen elveszíthető. (Ez nem más, mint az autonóm cselekvésre való képesség, ami felnőttként is fontos, főleg ha eljön a világvége, vagy valami hasonló katasztrófa.)
A szabad képzelődés és az ezen alapuló kooperatív, közös játék képessége nem csak a gyermekkorban hasznos képesség. Hosszú távon, felnőttként is fontos tapasztalatok, életre szóló készségek szerezhetőek egy ilyen játék során – arról, hogy hogyan lehet hatással lenni minket körülvevő valóságra.
Mert a jelenlegi valóságban van egy kis baj – állítólag. Az ökológiai katasztrófát túl nehéz elhinni, pedig már egy ideje zajlik körülöttünk. Ha elképzeljük, hogy fölmelegszik a Föld és kiszáradnak a földek, egy csomó embernek nincs mit inni és nincs miben fürdeni – az miben változtat a mindennapi életünkön?
Az Átváltozó Egyesület egy megoldási kísérlet arra, hogy a létező intézmények, struktúrák és rendszerek működésképtelensége ellenére legyenek ötleteink, hogy mit lehet kezdeni egyáltalán magunkkal, egymással és a világgal.

Az A.T. egy három hónapos, nyitott szakkör és egy, a PLACCC Fesztivál keretei közt megvalósult bemutatkozó kiállítás során nyerte el mostani formáját. A program készítői az Átváltozó Egyesület tagjai és az Apokalipszis szakkör résztvevői:
Cserne Klára, File Csilla, Hegedűs Miska, Hegymegi János, Kaincz Orsolya, Makkai Dániel, Pályi Márk, Poór Dotya

Program:
19:00-20:00 – Játék
20:00-21:00 – Beszélgetés

A játékon való részvételhez érkezzetek időben, vagyis 19.00-ra!

/////////////////////////////////////////////

Az esemény a Gallery by Night 2019 programsorozat keretein belül, az NKA – Nemzeti Kulturális Alap, a PLACCC, az In-situ Platform és az EU támogatásával valósul meg.
www.nka.hu

 

Facebook esemény

fotók: Bán Eszter