GALLERY BY NIGHT 2002

A kiállítás időtartama: 2002. március 16-20.

Kurátor: Molnár Edit

2002-ben a rendezvény kurátora Molnár Edit volt és koncepciója alapján az egyesület tagságának kiírt pályázaton és felkérésen keresztül lehetett a kiállítás-sorozaton részt venni.
A téma, amely körül a rendezvény szerveződött, maga a kiállító-terem, a Stúdió Galéria volt. A galéria 1994 óta működik jelenlegi helyén, az V. kerület egyik kis utcájában, amelyet egyre inkább körbevesznek a drága éttermek és szállodák. A “kis szigetet” szinte teljes értetlenség övezi a környékbeli lakók és üzlettulajdonosok részéről, hiszen a magyar kortárs képzőművészetre eddig nem volt túlzottan jellemző a társadalmi problémákra, vagy egyáltalán a környezetre való intenzív reflektálás, a környezettel folytatott bármely fajta párbeszéd. A kiállítások és események arra reflektáltak, hogy a város szívében elhelyezkedő kicsiny kiállító terem a White Cube adottságától eltérően, milyen szerepet játszhat a “kultúrafogyasztók” és “kívülállók” mindennapjaiban, miképpen tudnak a kiállítási szituáció keretein belül a képzőművészet egy térre és e kulturális helyet övező társadalmi szituációra reflektálni.

Program:
Március 16.

HINTS Institute: Míg a kör nem zárul…
Március 17.

Huszár Andrea: Esztétikai közép, 22 órától Majoros Zita: Projekt Kafa (helyszín: Old Amsterdam, Képíró utca és Királyi Pál utca sarkán)

Március 18.

Schneemeier Andrea: Body Shop – egyestés akció
Március 19.

PPP /Bakos Gábor: 3 kép, Andreas Fogarasi: Váci utca (continued)

Március 20.

Szabics Ágnes: Fogyasztható a doboz alján jelzett időpontig!
minden nap: PASSmagazine (Katarina Sevic)